Zupy

JAK ZROBIĆ ZUPĘ POMIDOROWĄ Z ROSOŁU??

Zupa pomidorowa jest jedną z najpopularniejszych zup, którą uwielbiamy. Można ją jeść zarówno z makaronem jak i ryżem. Bazą do zupy pomidorowej jest bulion mięsny, dlatego można ją przygotować z rosołu który został nam z poprzedniego obiadu.

Składniki:

    • 0,50 l rosołu
    • 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego
    • 1 łyżeczka mąki
    • 100 ml śmietany 18%

Krok po kroku:

  1. Do rosołu (ok.0,5l) który mi został z poprzedniego dnia dodaję trzy łyżeczki koncentratu pomidorowego i gotuję
  2. W szklance mieszam mąkę ze śmietaną i odrobiną wody tak, żeby nie było grudek, a następnie dolewam 4 łyżki gorącego wywaru i jeszcze raz mieszam.
  3. Przygotowaną śmietanę wlewam do gotującej się zupy.
  4. Po zagotowaniu próbuję zupę i wedle uznania można dodać więcej koncentratu.
  5. Doprawiam solą i pieprzem.
  6. Pomidorową podaję z makaronem np. świderki, rurki.

Czas przygotowania: 10 minut
Czas gotowania: 10 minut

Galeria zdjęć:

Autor


Avatar